Σας καλωσορίζουμε στον Ωριά

Ο ξενώνας και το αγρόκτημά μας βρίσκονται στην όμορφη Κερπίνη, ένα από τα ορεινά χωριά του Χελμού. Σε απόσταση μόλις 10 λεπτών από τα ιστορικά Καλάβρυτα, προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε ολόκληρο τον ορεινό όγκο του Χελμού. Εμβληματικό βουνό με πλούσια ιστορία και παράδοση, αλλά και ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον προσφέρει απλόχερα τους θησαυρούς σε κάθε ταξιδιώτη! 

Το ορεινό αγρόκτημα Ωριάς είναι ένας υπέροχος και γαλήνιος χώρος, ένα πραγματικό καταφύγιο με πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Οι επισκέπτες μας έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την ηρεμία και ομορφιά του τόπου, να αποκομίσουν βιωματικές εμπειρίες και να επιλέξουν πλήθος συναρπαστικών αποδράσεων στο βουνό! Όμορφες διαδρομές για περίπατο γύρω από το κτήμα, ποδηλασία βουνού ή πεζοπορία σε πανέμορφα ορεινά μονοπάτια.  

Ο ξενώνας βρίσκεται στην καρδιά του βιολογικού αγροκτήματος 20 στρεμμάτων, ανάμεσα σε κερασιές, έλατα, πλατάνια, αγρούς με βότανα, λαχανικά και φρούτα. Οι επισκέπτες μας μπορούν να συμμετάσχουν και σε δραστηριότητες του αγροκτήματος μαζί μας, όπως το μάζεμα της λεβάντας, των σταφυλιών, των βοτάνων, των φρούτων και λαχανικών. 

Στο εστιατόριο Orias Farm to table sustainable restaurant, μαγειρεύουμε παραδοσιακά με προϊόντα παραγωγής μας. Τα νόστιμα πιάτα μας αποτελούν σίγουρα το επιστέγασμα μιας όμορφης ημέρας! 

Οι εγκαταστάσεις του Ωριά είναι σχεδιασμένες με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά δόμησης και οικολογική τεχνολογία. Λειτουργούμε με απόλυτο σεβασμό προς το φυσικό μας περιβάλλον στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο χώρο μας μπορείτε να αποκτήσετε πλούσιες εμπειρίες, μέσα από ομαδικά προγράμματα κυνηγιού μανιταριών, παρατήρησης του νυχτερινού ουρανού, οινογνωσίας, κλπ. Μπορείτε επίσης να συμμετέχετε σε τοπικές εκδρομές όπως την ημερήσια εκδρομή στη λίμνη Τσιβλού και σε δραστηριότητες της περιοχής όπως πεζοπορίες, διάσχιση στο φαράγγι του Βουραϊκού και άλλες μέσω της Trekking Hellas Achaea. Ρωτήστε μας για τις εποχιακές δραστηριότητες και εξερευνήστε μαζί μας την περιοχή της Αχαΐας.