Οινογνωσία
Στην περιήγησή μας στα Καλάβρυτα, θα εξερευνήσουμε μια από τις πιο παραγωγικές περιοχές κρασιών στην Ελλάδα! Η περιοδεία μας στα Καλάβρυτα Γαστρονομικές απολαύσεις ξεκινά από το παραδοσιακό χωριό Καλάβρυτα. Ξεκινώντας από τους αμπελώνες της Αιγιάλειας και του Χελμού θα γευτείτε ξηρά και γλυκά κρασιά. Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και να απολαύσουμε τοπικά κρασιά, μέσα από μία επιλογή από παραδοσιακά οινοποιεία.
Θα μάθουμε ό,τι υπάρχει για τις τοπικές ποικιλίες σταφυλιών και την παραδοσιακή οινοποίηση. Θα τρυγήσουμε βιολογικά σταφύλια μαζί, και θα μάθουμε πως να φτιάχνουμε βιολογικό κρασί, πατώντας τα σταφύλια υπό τους ήχους της μουσικής, καθώς ετοιμάζονται στην ψησταριά λαχταριστές λιχουδιές. Το πρόγραμμα είναι ιδανικό για λάτρεις του κρασιού!

Gallery

Από το blog μας

Παγκόσμιο Γεωπάρκo UNESCO Χελμού Βουραϊκού

Παγκόσμιο Γεωπάρκo UNESCO Χελμού Βουραϊκού

Οι πέτρες, τα βουνά και οι μύθοι…

Το Παγκόσμιο Γεωπάρκo UNESCO Χελμού Βουραϊκού βρίσκεται στη Β. Πελοπόννησο, σε απόσταση 100 χλμ. από την Πάτρα και 200 ​​χλμ. από την Αθήνα…

Orias X Nomade et Sauvage

Orias X Nomade et Sauvage

Απολαύστε τη μαγευτική εμπειρία του τρύγου, στον ξενώνα Orias Guesthouse & Farm στα Καλάβρυτα, με εκλεκτούς καλεσμένους όπως οι Nomade et Sauvage & αγαπημένους τοπικούς παραγωγούς.

Καλάβρυτα και γύρω περιοχή

Καλάβρυτα και γύρω περιοχή

Ο ξενώνας και το αγρόκτημά μας βρίσκεται στην όμορφη Κερπίνη, ένα από τα ορεινά χωριά του Χελμού. Σε απόσταση μόλις 10 λεπτών από τα ιστορικά Καλάβρυτα, προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε ολόκληρο τον ορεινό όγκο του Χελμού. Εμβληματικό βουνό με πλούσια ιστορία και...